Първоначално публикувано от ecotronic
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем при 1-то палене на 3.0V6
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от totoza Покажи съобщениеBARDOLINI OBD-MAX система знаеш ли какво е ?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНе, не знам.
Comment
-
Първоначално публикувано от totoza Покажи съобщениеНищо лично колега. Ако наистина не знаеш - прочети за тази газова система и сам ще разбереш каква е адаптацията.
Това означава ли че бензиновото ECU не се адаптира когато моторът работи на газ?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеПрочетох, че по OBD интерфейс комуникира с бензиновото ECU и така се адаптира (каквото и да означава това).
Това означава ли че бензиновото ECU не се адаптира когато моторът работи на газ?
Comment
-
Комуникацията е еднопосочна, газовото ecu само чете данни през obd.
T.e. няма начин да въздейства директно на бензиновото ecu.
Бензиновото ecu постоянно се адаптира към работата на двигателя и това може да се промени примерно ако откачиш ламбдата....
Comment
-
Никой нищо не е разбрал
Тази система чете данни за адаптациите на бензиновото и се саморегулира така, че да запази адаптациите най-близки до тези когато работи на бензин най-общо казано.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Такааа,пак проблем при сутришното палене,колата гасне и все едно е работи на 6-цилиндъра.Това за 1-2 минути и после всичко е ОК.Мислех че е от ГИ-то но пича ми каза че сега била адаптирана добре и този проблем бил от бензиновите дюзи.Тои я закачил,темп. датчик както и всичко друго било в норма.Посъветва ме да пробвам с добавка ако нестане нищо тогава сваляне и ултразвук.
Да вметна че свещите са нови,но ми се върти в главата сега в събота при смяната на акумулатора да пробвам с адаптация на ECU-то?След такава адаптация ГИ-то пак ли трябва да се настроива?
Comment
-
Имах същият проблем скоро с туинспарка, но толкова много неща разбазиках за кратък период от време, че не разбрах от какво точно се оправи. 2 различни настройки на газовата, чистене на дебитомер и дросел, адаптация, ултразвук на дюзите и зареждане на акумулатора. На последното имаше осезаем ефект, а днес направо го смених, та може и в това да ти е проблема колкото и смешно да звучи. Чистенето на дросела също промени нещата към добро.
Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщениеМислех че е от ГИ-то но пича ми каза че сега била адаптирана добре и този проблем бил от бензиновите дюзи.sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщениеТакааа,пак проблем при сутришното палене,колата гасне и все едно е работи на 6-цилиндъра.Това за 1-2 минути и после всичко е ОК.Мислех че е от ГИ-то но пича ми каза че сега била адаптирана добре и този проблем бил от бензиновите дюзи.Тои я закачил,темп. датчик както и всичко друго било в норма.Посъветва ме да пробвам с добавка ако нестане нищо тогава сваляне и ултразвук.
Да вметна че свещите са нови,но ми се върти в главата сега в събота при смяната на акумулатора да пробвам с адаптация на ECU-то?След такава адаптация ГИ-то пак ли трябва да се настроива?Last edited by qpwo; d.m.y г., 11:52.sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ
Comment
Comment